МЕКА КАО ДУША: Рецепт за ваздушасту проју
Свака добра домаћица, односно домаћин, имају своју омиљену верзију рецепта за проју, а ово је наш избор!
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 3 јајета
- 3 чаше јогурта
- 2 дл уља
- 2 чаше жутог кукурузног брашна
- 1 чаша пшеничног брашна тип 500
- 1 кашичица соли
- 1 кесица прашка за пециво
Миксером пенасто умутите јаја. Затим додавајте све остале састојке редом и промешајте варјачом. По жељи у тесто можете да додате насецкану шунку, сир и киселе краставце. Тако припремљену смесу преспите у плех обложен пек папиром и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 45 минута. Након печења, оставите проју да одстоји 10 минута, прекријте је сувом крпом, па сеците и послужите уз кришке сира.
Препоручујемо
ХИТ ПОСЛАСТИЦА: Кремаста торта за коју вам не требају јаја ни млеко
04. 12. 2025. у 17:19
КОЛАЧ СА МАКОМ БЕЗ ШЕЋЕРА И БРАШНА: Здравији десерт који осваја на први залогај
04. 12. 2025. у 13:04
ПОСНИ СПИРАЛНИ ШТАПИЋИ: Рецепт за брзо и једноставно посно предјело
04. 12. 2025. у 07:00
КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Чоколадна ванила торта са глазуром од шљива
03. 12. 2025. у 19:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈОВАНИН НОВИ ДЕЧКО: Спортиста, бизнисмен, син југословенског рекордера (ФОТО)
ВОДИТЕЉКА Јована Јеремић већ неко време ужива у љубави са боксером Милошем Стојановићем Тигром, сином југословенског кикбоксера Гидре који је поставио светски рекордер.
04. 12. 2025. у 12:31
Коментари (0)