ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се
Одличне су за доручак или вечеру.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 150 г пиреа
- 150 г фета сира
- 1 кашичица соли
- 1 јаје
- 1 кашика уља
Припрема:
Помешати брашно, со, јаје и уље и замесити тесто. Оставити да одстоји пола сата, па га развући оклагијом на дебљину 5 мм. Чашом вадити кругове пречника 8 цм. Помешати пире кромпир и сир, и стављати фил кашичицом на средину пирошке. Пресавити круг на пола и спојити ивице. Притиснути их виљушком да се не отворе. У шерпи прокувати воду уз додатак мало уља, па стављати пирошке. Куване су кад испливају на површину.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)