ДОМАЋЕ МИНИ РОЛ ВИРШЛЕ: Омиљено пециво нашег детињства
Уколико желите да себи, својој породици или гостима направите укусно пециво, онда је ово идеалан рецепт за вас. Мекане и ваздушасте рол виршле су једноставне за припрему, а укус ће вас одушевити.
Фото: Принтскрин Јутјуб/tasty
Састојци:
- 500 мл млека
- 30 гр свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 400 мл јогурта
- 2 жуманца
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 1 кашичица соли
- 600 гр брашна
- 300 гр мањих виршли
Припрема:
Млеко загрејте, али припазите да не прокључа. У 250 мл топлог млека ставите квасац, једну кашику брашна, шећер и со, па оставите пет минута да се квасац активира.
Затим додајте остатак брашна, уље, другу половину млека, два жуманца и јогурт.
Месите док се сви састојци не сједине.
Тесто обликујте у лопту и премажите га уљем са свих страна, па га покријте најлон кесом и оставите да одстоји у фрижидеру најмање четири сата.
На радну површину поспите мало брашна и развуците тесто на један центиметар дебљине. Исеците га на 12 широких трака. Виршлу увијте у сваку траку посебно.
На тепсију ставите пек папир и слажите рол виршле. Умутите једно јаје и премажите их.
Пеците на 200 степени, 25 минута.
Служите их топле.
(ona)
Препоручујемо
РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Мекике пуњене сиром - идеалне за доручак, ужину, или вечеру
30. 05. 2024. у 07:00
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)