ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Колач са јабукама (ВИДЕО)

Novosti online

13. 04. 2023. у 09:00

КОЛАЧ који ће вам се сигурно свидети

ПРЕМА БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Колач са јабукама (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - потребно је:

3 јаја

100 гр шећера
2 кашике какаа
1 кашичица цимета
1 прашак за пециво
3 пуне кашике брашна
1 пуна кашика гриза
50 гр сувог грожђа
50 мл уља
3 јабуке 

Foto: Bakina kuhinja

 

КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - припрема:

Јабуке ољуштити и исећи на коцке .Умутити јаја додати брашно и гриз просејан са прашком за пециво. Додати уље  суво грожђе, цимет, просејан какао и све добро изједначити.

Плех округли 22 -24 цм подмазати уљем и посути брашном. Сипати једну половину теста па поређати пола јабука. Преко сипати остатак теста изравнати и поређати остатак јабука па их притиснути прстима на доле.

Foto: Bakina kuhinja

 

Јабуке мало премазати уљем и посути шећером. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Прохлађено посути прах шећорм и сећи сасвим охлађен.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана