ПОСЛЕ НАЈДУЖЕ ПАУЗЕ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ: У септембру се отвара Мулен руж

Novosti online

18. 05. 2021. у 12:00

СЛАВНИ париски Мулен Руж поновно отвара врата за посетиоце у септембру након најдужег затварања до сада. Први канкан постпандемијског доба биће се 10.септембра под легендарном ветрењачом на Монмартру.

ПОСЛЕ НАЈДУЖЕ ПАУЗЕ У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ:  У септембру се отвара  Мулен руж

Фото АП

- Јако нам је драго да поново почињемо - казао је главни директор Жан-Виктор Клерико. - Ако све буде добро, можда неће бити неопходно ни држање дистанце, али ако остану постојећа правила о метру раздаљине, смањићемо капацитет за 50 одсто.

Шездесет чланова ансамбла вежбало је до сада у карантину код куће. Мулен Руж је затворен 12. марта прошле године, што је најдужи период откако је позориште уништено у пожару 1915.

И остали париски "nude chic" центри отвориће се у отприлике у исто време, Крејзи Хорс деветог, а Лидо 16.септембра.     

С обзиром на то да број заражених пада, а вакцинисаних расте, Француска се у среду припрема да отвори многе своје културне установе након шестомесечне паузе, проглашене у јеку другог таласа у септембру и продужене у трећем током пролећа.

Мулен Руж подно Монмартра отворен је у Паризу 1889. године. Брзо је поистовећен с разузданим канканом и овековечен сликама Хенрија де Тулуз Лотрека.            

Проживео је много живота, изграђен је од темеља након пожара, преживео је Други светски рат, на његовим су даскама певале легенде од Едит Пјаф до Азнавура. У 21. веку нову славу стиче после истоименог филма са Никол Кидман и Еваном Мек Грегором.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)