ЛИБЕРМАН ОПТУЖИО НЕТАНИЈАХУА: Он је савезник Хамаса, сукоб мора да се заврши разоружањем терориста

Танјуг

15. 05. 2021. у 22:04

ЛИДЕР странке Наш дом Израел Авигдор Либерман оптужио је данас премијера Бењамина Нетанијахуа да је ушао у сукоб са Хамасом како би издејствовао нове изборе у земљи.

ЛИБЕРМАН ОПТУЖИО НЕТАНИЈАХУА: Он је савезник Хамаса, сукоб мора да се заврши разоружањем терориста

Foto: Printskrin

Бивши Нетанијахуов савзник је у интервјуу за Канал 12 навео да тензије нису морале да добију овакав развој и оценио да је статешки циљ актуелног сукоба да се побољша Нетанијахуов статус у израелској јавности како би земљу "увукао у пете изборе".

-Докле год је мандат за формирање владе у рукама (мандатара) Јаира Лапида, Нетанијаху ће одржавати конфликт, тврди Либерман.

Он је Нетанијахуа назвао "сарадником Хамаса", наводећи да је у интересу и израелског премијера и те организације да се непријатељства наставе, преноси “Тајмс оф Израел".

Сматра да зарад безбедности становишта Израела, сукоб мора да се заврши разоружавањем Хамаса у оквиру договора о економској помоћи Гази и враћањем тела два израелска војника која држи Хамас.

-Ако се то не догоди, борили смо се ни због чега, рекао је Либерман.

Председник Израела Рувен Ривлин одлучио је 5. маја да мандат за састав нове владе повери лидеру опозиције Јаиру Лапиду.

Ако опозиција успе да формира владу то ће значити крај владавине Нетанијахуа, а у противном у Израелу би на јесен могли да буду одржани пети избори од априла 2019.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)