ЧЕШКА БЕСНА ЗБОГ ПУТИНОВЕ ЛИСТЕ: Овај потез је корак ка даљој ескалацији у односима

Танјуг

14. 05. 2021. у 20:29

ОДЛУКА Русије да стави Чешку на листу "непријатељских" земаља заједно са САД и да ограничи број локалних становника који могу да буду запослени у чешкој амбасади предсавља корак даље у ескалацији у односима, саопштило је данас Министарство спољних послова у Прагу.

ЧЕШКА БЕСНА ЗБОГ ПУТИНОВЕ ЛИСТЕ: Овај потез је корак ка даљој ескалацији у односима

Фото: Пиксабеј

- Овај потез Русије видимо као нови корак ка даљој ескалацији у односима не само са Чешком већ и са целом Европском унијом и њеним савезницима - наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

Руска влада званично је данас ставила Чешку и Сједињене Америчке Државе на листу "непријатељских земаља" и саопштила да ће против тих земаља бити предузете мере које подразумевају да амбасада САД у Москви више неће моћи да запошљава локално становништво, док ће број запослених локалних радника у чешкој амбасади бити ограничен на 19.

Руски председник Владимир Путин потписао је прошлог месеца закон којим се ограничава број локалних становника који раде у страним дипломатским мисијама и другим службама и наредио влади да сачини листу "непријатељских" земаља на које ће се те мере односити.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)