ТЕШКИ ДАНИ ПОД БОМБАМА: Исповест палестинаца Џејсон Шава из Газе - ексклузивно за "Новости"

Ј. СУБИН

14. 05. 2021. у 17:21

ИЗРАЕЛСКЕ трупе, за сада, нису у ушле на територију Газе. Током ноћи ситуација у гази је била ужасна. На стотине ракета је испаљено у северном делу. Грозно је све.

ТЕШКИ ДАНИ ПОД БОМБАМА: Исповест палестинаца Џејсон Шава из Газе - ексклузивно за Новости

Фото: Приватна архива

Овако за "Новости", из Газе, прича преводилац Џејсон Шава, који од своје треће године овде живи са својом породицом. Родитељи су му, како нам је рекао из Газе, он је рођен у Америци, а док је био дете, вратили су се у град, где су му преци, последњих 700 година.

О ужасима на Блиском Истоку, свакодневно пише на друштвеним мрежама. Ситуација је, каже, тешка и не крије своју љутњу и тугу због свега што се дешава. И док су се медији синоћ усијали од вести да су израелске копнене трупе ушле на територију Газе, ситуација је, изгледа, била мало другачија.

- Није тачно да су кренули у копнену акцију, јер ниједна израелска трупа није ушла у Газу - рекао нам је Шава. - Дошло је до забуне због изјаве израелске војске да користи копнене и ваздушне санге за напад на Газу. То је протумачено као да је започела копнена офанзива. Уствари, копнене трупе су гађале из тенкова, али ниједан војник, заправо, није ушао у Газу. Многе породице морале су да напусте своје вољене, у страху да не изгубе живот.

Као и многи, и Шава очекује да се ситуација смири и да се врате "нормалном" животу. Како нам је рекао, јуче ујутру је ситуација била мало мирнија и тек по нека ракета је пролетела.Говори да свако јутро, породице у Гази, започињу дан, тако што зову своју породицу и најмилије, који се налазе у деловима где су бомбардовани, да провере како су. Да ли су живи они и њихова деца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)