НАПАДАЧ ИЗ КАЗАЊА ПРИЗНАО КРИВИЦУ: У школи испалио најмање 17 хитаца - ево шта је изјавио на суду

Новости онлајн

12. 05. 2021. у 19:23

ИЛНАЗ Галавијев који је пуцао на ученике и наставнике у гимназији у Казању признао је кривицу, рекао је представник истраге у Совјетском окружном суду у Казању.

НАПАДАЧ ИЗ КАЗАЊА ПРИЗНАО КРИВИЦУ: У школи испалио најмање 17 хитаца - ево шта је изјавио на суду

Фото: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Суд је одредио притвор од два месеца као превентивну меру. На питање судије да ли оптужени има нешто против такве превентивне мере, Галавијев је рекао да нема.

Представник истраге у суду је рекао да је Галавијев током напада у школи испалио најмање 17 хитаца.

Истражитељ је саопштио да је против Галавијева подигнута оптужница за убиство две и више особа, за шта је он у потпуности признао кривицу.

На питање судије да ли болује од неке тешке болести, Галавијев је одрично одговорио. Међутим, раније је портпаролка Истражног комитета Русије Светлана Петренко саопштила да је нападач имао дијагностификовано обољење мозга 2020. године.

Оптужени није одговорио на питања новинара у суду о јучерашњим догађајима.

Како је раније саопштио портал „Лајф.ру“ позивајући се на изворе, током претреса у стану нападача пронађене су компоненте за прављење импровизоване експлозивне направе, флашу тинктуре и некакве „снимке“. Истиче се да је на месту трагедије заплењено 445 метака за полуаутоматско оружје, нож и ескплозивна направа. Према речима извора, на лицу места пронађено је и 29 чаура.

У пуцњави која се у уторак догодила у школи у Казању погинуло је седам ученика и два наставника, а 23 особе су повређене. Председник Татарстана Рустам Миниханом изјавио је да је нападач 19-годишњи младић који је имао дозволу за оружје.

У Татарстану је у среду проглашен дан жалости.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)