КАМЕРУН СЕ ОШТРО ОБРАЧУНАВА СА СЕКСУАЛНИМ МАЊИНАМА: Пет година затвора за две трансродне особе

Novosti online

12. 05. 2021. у 15:43

СУД у Камеруну осудио је две трансродне жене на пет година затвора због "покушаја хомосексуалности" и других казнених дела пошто су ухваћене због одеће коју су носиле.

КАМЕРУН СЕ ОШТРО ОБРАЧУНАВА СА СЕКСУАЛНИМ МАЊИНАМА: Пет година затвора за две трансродне особе

Фото: Depositphotos

Ради се о локалним инфлуенсеркама познатим као Шакиро и Патриција. Активисти за људска права наводе како је њихово притварање доказ пораста криминализације сексуалних мањина у Камеруну.

Добили су и максималну казну затвора од пет година затвора и морају да плате казну од 200.000 средњоафричких франака (око 35.000 динара).

Осим "покушаја хомосексуалности", осуђене су и због узнемиравања јавног реда и мира, као и неношења личних докумената.

- Ово је политичка одлука. Влада је рекла да ти људи не смеју да доносе хомосексуалност у Камерун -, рекао је њихов адвокат и обећао да ће се жалити на пресуду.

Камерун је једна од многих афричких земаља у којима су истосполни односи илегални. Тамошњи судови су већ осуђивали људе на вишегодишње затворске казне због полне оријентације.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)