КОЛИКО РУСИЈА ИМА РЕЗЕРВИ НАФТЕ И ГАСА: Руски министар дао прецизан одговор

Новости онлајн

11. 05. 2021. у 19:05

СА ТРЕНУТНИМ обимом производње, Русија има залиха нафте за још 59 година, а природног гаса – за 103 године, саопштио је министар екологије Александар Козлов.

КОЛИКО РУСИЈА ИМА РЕЗЕРВИ НАФТЕ И ГАСА: Руски министар дао прецизан одговор

Фото РИА

-Негде постоје налазишта нафте која се исцрпљују, а негде има оних који још нису почели у пуној мери да се експлоатишу. У сваком случају, потребно је вршити геолошка истраживања, укључујући у тешко доступним пределима, рекао је Козлов.

Према речима шефа државе, пред стручњацима стоји задатак – у пуној мери користити Северни морски пут, чија основна база треба да буду нафта и гас.

Развој нових технологија у Русији омогућава да се отворе нова радна места, јер су људи у индустрији запослени, не само у производњи и преради, већ и у сродним областима, као што су нефтне услуге. При томе, држава помаже руским компанијама, преузимајући на себе део финансијских обавеза, на пример – за геолошка истраживања.

Раније је директор Руског рударства Евгеније Кисељов саопштио да, према последњем попису, при садашњем нивоу развоја технологија за екслоатацију, резерве нафте у Русији ће трајати још 58 година.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)