ПРЕМИНУО ЈЕДАН ОД НАЈОКРУТНИЈИХ СЕРИЈСКИХ УБИЦА: Мишел Фурнире умро у затвору - Годинама силовао и убијао девојчице и девојке

Novosti online

10. 05. 2021. у 20:40

МИШЕЛ Фурнире, један од најозлоглашенијих серијских убица, умро је у затворској болници у Паризу у 79. години, након више од 20 година проведених иза решетака.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ОД НАЈОКРУТНИЈИХ СЕРИЈСКИХ УБИЦА: Мишел Фурнире умро у затвору - Годинама силовао и убијао девојчице и девојке

Фото: ЕПА

Његова супруга и саучесница у стравичним злочинима и даље служи своју казну, објавио је јавни тужитељ.

Фурнире, којег су медији прозвали "Чудовиште из Ардена", осуђен је 2008. за силовање или покушај силовања, као и убиство седам девојчица и девојака између 12 и 22 године.

Његов убилачки поход трајао је више од деценије, од 1987. до 2001.

Фото: ЕПА

 

Служио је две казне доживотног затвора након што га је суд 2018. осудио на доживотну робију због убиства партнерке једног мафијаша.

Фурнире, који је био опчињен невиним девојчицама, ухапшен је 2003. након што је 13-годишњакиња успела да побегне из комбија и позове полицију.

Већину злочина починио је на подручју Ардена, северне Француске и Белгије.

У хватању, мучењу и убиствима младих девојака помагала му је супруга Моник Оливије, која је осуђена на 28 година затвора, где се још увек налази.

Француска штампа их је назвала "дијаболичним, педофилским паром".

Полиција је више пута пропустила шансу да га ухапси, а лекције које је научили помогле су у реформи поступања приликом истраге серијских убистава.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)