ОД ГУБИТАША ДО ЕКСТРАПРОФИТЕРА: БиоНТек остварио нето добит 1,13 милијардед евра

Танјуг

10. 05. 2021. у 19:29

НЕМАЧКА компанија БиоНТек остварила је укупан приход у првом тромесечју ове године од 2,05 милијарди евра у односу на 27,7 милиона евра у истом периоду 2020, захваљујући продаји вакцина против ковида-19 које производи заједно с америчким Фајзером.

ОД ГУБИТАША ДО ЕКСТРАПРОФИТЕРА: БиоНТек остварио нето добит 1,13 милијардед евра

Фото: Танјуг/АП

Квартална нето добит узлетела је на 1,13 милијарди евра у поређењу са 53,4 милиона евра губитка забележеног у годину дана раније, известио је данас БиоНТек, а преноси Ројтерс.

Према подацима компаније, наруџбине за производњу и испоруку ковид вакцина повећале су се на 1,8 милијарди доза са нивоа од нешто више од 1,4 милијарде доза, колико је било објављено у марту.

На основу нових приспелих поруџбина, компанија сада очекује да ће њени приходи од продаје цепива достићи око 12,4 милијарде евра ове године, наспрам раније предвиђеног износа од 9,8 милијарди евра.

БиоНТек и Фајзер су, према саопштењу немачке компаније, до 6. маја испоручили широм света више од 450 милиона доза вакцина, док је АстраЗенека објавила 30. априла да је до сада испоручила више од 300 милиона доза.

Раније данас, БиоНТек је открио планове о оснивању нове фабрике у Сингапуру, која ће од 2023. године производити неколико стотина милиона доза њихове мРНК вакцине годишње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Иванин отац познат је јавности, а пре глуме заједно са њим се бавила необичним занимањем