НЕМЦИ О РУСКОЈ АРМИЈИ: Како је Путин успео да задржи Русију као светску супер силу

Новости онлине

07. 05. 2021. у 12:54

БЕСПИЛОТНИ подводни апарат „Посејдон“ и хиперсонична ракета „Циркон“ омогућиће Русији да задржи статус суперсиле и осигура безбедност националног суверенитета, пише немачки портал „Фокус“.

НЕМЦИ О РУСКОЈ АРМИЈИ: Како је Путин успео да задржи Русију као светску супер силу

Фото: ЕПА/Депоситпхотос/илустрација

Према мишљењу експерта Томаса Егера, повећање конфронтације у свемиру, о чему сведочи формирање новог вида Оружаних снага у САД – Свемирских снага, а такође планови Кине да направи свемирску станицу, могу спречити Русију да задржи статус суперсиле, због чега она модернизује „потенцијал за стратешко одвраћање“.

Конкретно, аутор чланка издваја подводни нуклеарни апарат „Посејдон“ и хиперсоничну ракету „Циркон“.

Говорећи о „Посејдону“, Егер подсећа да Русија сада може нанети узвратни удар из дубине океана.

Фото: Јутјуб/Принтскрин

-Како је описано, 'Посејдон' се муњевитом брзином приближава непријатељској обали и изазива радиоактивни цунами- објашњава експерт.

Када је реч о ракети „Циркон“, Егер указује на њену изузетну брзину, због чега је немогуће одбити њен напад. Такође констатује да Русија наставља да је модернизује „у циљу још већег застрашивања“.

Фото: Printskrin

Експерт сматра да ће те две нове врсте оружја омогућити Москви да обезбеди утицај у свету и да спречи увлачење у могући сукоб Америке и Кине.

-Путин уводи своју земљу у нову фазу руске и светске политике- закључује Егер.

Подсетимо, Путин је у фебруару 2019. године званично представио ракету „Циркон“ и објавио да она може да лети брзином од 9 маха (око 11.000 км/ч), а да има домет од хиљаду километара. „Цирконом“ ће бити наоружане како подморнице, тако и бродови.

Према речима Путина, апарати „Посејдон“ се могу опремити како конвенционалним, тако и нуклеарним пуњењем, што ће им омогућити да уништавају широк спектар мета.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)