РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Америчка коалиција у Сирији интензивирала војни транспорт на истоку земље!

Новости онлајн

06. 05. 2021. у 22:16

КОАЛИЦИЈА коју предводе САД повећала је интензитет ваздушног транспорта војног терета и премештање конвоја војне технике снага у источној Сирији, саопштио је заменик начелника Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Александар Карпов.

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Америчка коалиција у Сирији интензивирала војни транспорт на истоку земље!

Фото: Депоситпхотос

- Забрињава повећање интензитета ваздушног превоза војног терета и копнено кретање конвоја војне технике коалиционих снага предвођених Сједињеним Америчким Државама у источним регионима Сириј - рекао је Карпов.

Према његовим речима, Сирија је способна да се самостално избори са терористичким ћелијама на својој територији, а присуство војних контингената коалиције у земљи је противзаконито и супротно међународном праву.

- Дејства америчке команде по питању повећања војног присуства у области Еуфрата у светлу ванредне социјално-економске ситуације изазване тешким америчким санкцијама озбиљно штете изгледима за политичко решење - додао је Карпов.

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници од 2014. године спроводе војну операцију у Сирији и Ираку против терористичке групе ДАЕШ, с тим што у Сирији делују без дозволе власти те земље.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)