БЕЗОС ПРОДАЈЕ КАРТЕ ЗА СВЕМИРСКЕ ЛЕТОВЕ: Ракетна компанија "Блу Ориџин" нуди разгледање из свемира

Танјуг

05. 05. 2021. у 16:54

РАКЕТНА компанија милијардера Џефа Безоса "Блу Ориџин", спремна је да данас отвори продају карата за суборбитална разгледања на својој летелици “Нови пастир”, што ће означити прекретницу ка новој ери приватних комерцијалних свемирских путовања.

БЕЗОС ПРОДАЈЕ КАРТЕ ЗА СВЕМИРСКЕ ЛЕТОВЕ: Ракетна компанија Блу Ориџин нуди разгледање из свемира

Фото: Танјуг/АП

Очекује се да ће компанија Блу Ориџин објавити детаље о начину куповине места, времену првог лета и цени карте, која је годинама пажљиво чувана тајна, преноси Ројтерс.

Претходно је било говора о томе да Блу планира да наплати путницима најмање 200.000 америчких долара за вожњу, на основу процене супарничких планова компаније Вирџин Галактик Холдингс милијардера Ричарда Бренсона и других разлога.

Блуе Ориџин је прошле недеље најавио да ће ускоро започети продају карата, након година тестирања и развојних радова који су укључивали кашњења.

Нова комбинација ракете и капсуле "Пастир" дизајнирана је за аутономно превожење шест путника више од 100 км изнад Земље у суборбитални простор, довољно висок да путницима пружи искуство неколико минута бестежинског стања и призор закривљене планете пре него што се капсула под притиском врати на земљу са падобранима.

Капсула има шест осматрачких прозора, према подацима компаније, који су скоро три пута већи од прозора на авиону Боинг 747.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)