РУСКИ СЕНАТОР: Једини могући облик постојања Украјине – зависност од Запада

Новости онлајн

05. 05. 2021. у 15:37

РУСКИ сенатор Алексеј Пушков изјавио је да Украјина „нема и не може имати“ независну спољну политику, као ни суверенитет, истакавши да је зависност Украјине од Запада „једини могући облик постојања“ те земље.

РУСКИ СЕНАТОР: Једини могући облик постојања Украјине – зависност од Запада

Фото: pixabay

Према мишљењу Пушкова, то је условљено тиме што је кроз историју украјинска територија увек тражила спољне покровитеље и увек је од неког зависила – од Русије, Шведске, Пољске, Аустроугарске, Немачке.

- Непостојање историјске државности је тешко превазићи: за 30 година формално независног постојања, Украјина га још није превазишла. Отуда и садашња недвосмислена зависност од Запада и, пре свега, од САД као једини могући облик постојања савремене Украјине - написао је сенатор на Телеграму.

Како је истакао, у Украјини не постоји елита која је способна за самостално размишљање и понашање, већ само људи који су се случајно нашли на власти и који траже покровитеље и финансијске донаторе.

Повод за коментар руског сенатора била је изјава представника делегације Кијева у Трилатералној контакт-групи за Донбас Леонида Кравчука о томе да би мишљење Украјине о Минским споразумима могло да се формира након састанка председника Русије и САД Владимира Путина и Џоа Бајдена и могућег састанка председника Украјине и Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

08.05.2021. 01:13

Apsolutno tačno, a to isto važi i za Hrvatsku, koja nikada nije bila samostalna i jedino što znaju da rade je uvlačenje nekom jačem, koji im omogućava nekažnjeno otimanje i ubijanje. Bez Zapadnih zaštitnika oni ne postoje niti imaju bilo kakvu odliku državnosti. Sve moraju da falsifikuju: istoriju, jezik i kulturu, kako bi stvorili neku lažnu sliku kakve-takve države.