ЧЕТВОРО ДЕЦЕ ХИТНО ЗАВРШИЛО У БОЛНИЦИ: Повраћали и падали у несвест - доктори открили разлог

Танјуг

02. 05. 2021. у 19:57

ЧЕТВОРО деце је завршило у болници у Великој Британији након што су јели слаткише за које су мислили да садрже канабис, али они не би требало да имају дуготрајне последице, саопштила је данас полиција.

ЧЕТВОРО ДЕЦЕ ХИТНО ЗАВРШИЛО У БОЛНИЦИ: Повраћали и падали у несвест - доктори открили разлог

Фото: Depositphotos

Деца су пронађена како повраћају неконтролисано и падају у несвест, а онда долазе свести у суботу поподне у Паунд лејну у Епсону, пренео је Гардијан саопштење полиције Сарија.

Три дечака - од којих двојица имају 12, а трећи 13 година - и девојчица (12), одвезени су у локалну болницу и могу да се сматрају срећним што нису добили теже последице након онога што су јели, додала је полиција.

Наводи се да су добили "озбиљну реакцију на слаткише за које су мислили да садрже канабис".

Још један дечак (12) је одведен у болницу на инсистирање породице, јер се верује да је и он јео слаткише.

Извор слаткиша се још испитује, а полиција нема представу како би могли да изгледају, иако извештаји од петка увече указују да је могуће да су јели зелене желе бомбоне у облику круга.

Детективка Лиза Бечли је рекла да су деца имала "невероватну срећу да нису добила много теже симптоме".

- Овакав исход у доброј мери је захваљујући брзим акцијама двоје студената медицине који су се случајно затекли у близини и пружили им помоћ у раној фази. Брзо је реаговала и хитна помоћ и болничко особље, па су деца добила терапију одмах - рекла је Бечли.

Она је додала да се случај истражује и полиција жели да сазна ко им је дао слаткише.

- Свака информација која би нам помогла да идентификујемо извор слаткиша је од велике користи  рекла је детективка.


Претпоставља се да су деца добила слаткише на оближњем игралишту. Родитељима у Епсону је речено да што пре разговарају са својом децом о опасностима хране која садржи канабис. Таква храна се зове "јестива", али је илегална и није законом регулисана у Великој Британији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)