КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Враћање Украјини статуса нуклеарне силе је празна прича

Новости онлајн

29. 04. 2021. у 22:33

ПРЕТЊЕ које долазе из Кијева да желе да врате земљи нуклеарни статус су празни разговори који неће имати стварни епилог, пише кинески војни портал „Џунго Ђунванг“.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Враћање Украјини статуса нуклеарне силе је празна прича

Фото: Депоситпхотос

- Национална и техничка моћ Украјине је далеко од оне коју је раније имала. Може се рећи да изјава украјинског амбасадора о повратку статуса нуклеарне силе само тврдоглавост - наводи се у чланку.

Између осталог. Развој нуклеарног потенцијала Украјине изазивао би незадовољство већине западних политичара и погоршао положај Кијева, сматра аутор материјала.

Раније је амбасадор Украјине у Берлину Андреј Мељник поставио „ултиматум“ НАТО-у. Он је саопштио да Кијев размишља да врати земљи нуклеарни статус ако буде проблема са ступањем у Алијансу. По мишљењу Мељника, такав корак је неопходан Украјини да би се „заштитила од Русије“. Касније је украјински МИП назвао речи дипломате његовим личним ставом.

Руско Министарство иностраних послова је у овим изјавама видело покушај Владимира Зеленског да спаси рејтиг. Званична представница МИП-а Марија Захарова је позвала Украјину да размисли о паду стандарда грађана и убрзаној деиндустријализацији земље, уместо што размишља о нуклеарном оружју.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)