НАВАЉНИ КАО "ЈЕЗИВИ КОСТУР": Руски опозиционар дао исказ на видео-рочишту

В. Н.

29. 04. 2021. у 22:23

МОСКОВСКИ суд одбио је жалбу Алексеја Наваљног на новчану казну коју је добио због клеветања 94-годишњег ветерана Другог светског рата.

НАВАЉНИ КАО ЈЕЗИВИ КОСТУР: Руски опозиционар дао исказ на видео-рочишту

Фото АП

Наваљни се у четвртак појавио у јавности први пут од ступања у штрајк глађу и то путем видео-везе, а током рочишта пред судом је руског председника Владимира Путина описао као "голог краља".

- Драги мој двору, ваш краљ је го и милиони људи узвикују то, јер је сасвим очигледно - поручио је Наваљни суду из своје ћелије.

Наваљни је у четвртак разговарао и са супругом Јулијом, која је била у судници и рекао јој да је штрајк глађу оставио велике последице на његовом здрављу и да себи личи на "језивог костура" с обзиром на то да је тежак као што је био у седмом разреду основне школе.

Наваљни од фебруара служи затворску казну од две и по године због кршења условне слободе, а 31. марта је отпочео у затвору штрајк глађу, захтевајући боље медицинске услове. Штрајк је окончао крајем прошле недеље након што је дозвољено лекарима да га посете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

prellee

29.04.2021. 22:41

Izuzetno nerazumna osoba koja se vratila u Rusiju i preuzeo ulogu da sruši vlast u Rusiji, da uspostavi sistem koji od njega očekuje greedy Zapad, a i on sam. Malo inteligenta osoba koja je prihvatila igru da bude žrtvovan za tuđe insterese.