ПЕСКОВ ИМА САВЕТ ЗА АМЕРИКАНЦЕ: У дијалогу с Русијом мање користите „али“

Новости онлајн

29. 04. 2021. у 16:25

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков има савет за америчку администрацију – да у дијалогу с Русијом бар привремено престану да користе везник „али“.

ПЕСКОВ ИМА САВЕТ ЗА АМЕРИКАНЦЕ: У дијалогу с Русијом мање користите „али“

Фото: АП

- Та фраза – желимо самит, али Русија ће да плати за све. Са тим ‘али’ треба неко време престати - рекао је Песков за Први канал руске телевизије.

Како је додао, некад се стиче утисак да Американци желе да Русија плати цену за то што уопште постоји.

Када је реч о односима две земље, Песков каже да се може бити песимиста и оријентисати се на речи америчког председника Џозефа Бајдена да ће Русија да одговара и плати, а може се бити и оптимиста и поћи од његових речи да постоји потенцијал за билатералну сарадњу тамо где се интереси подударају.

- А може се бити и реалиста и рећи да у овом тренутку не постоји стратегија јер тај став базиран на два пута није ништа друго до подељеност која партнерима или опонентима САД, у конкретном случају нама, не дозвољава да износе закључке о стварним намерама Вашингтона. Надамо се да ће те истинске намере ипак бити разјашњене - рекао је Песков.

Амерички председник Џозеф Бајден поновио је у говору поводом 100 дана од почетка председничког мандата да Америка не жели ескалацију у односима са Русијом, али да ће Москва сносити последице због наводног мешања у америчке председничке изборе и сајбер нападе.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)