КОМИЧАР БЕЗ СЦЕНАРИЈА: Зеленски признао да још не зна о чему би разговарао са Путином

Novosti online

28. 04. 2021. у 20:33

ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски се нада да ће састанак са руским лидером Владимиром Путином омогућити да се спречи погоршање ситуације у Донбасу. Истовремено је признао да још не зна о чему ће разговарати.

КОМИЧАР БЕЗ СЦЕНАРИЈА: Зеленски признао да још не зна о чему би разговарао са Путином

Фото: ЕПА

- Какав би требало да буде дневни ред на тим преговорима? Какви кораци ће нас довести до мира? Где ће и када ти кораци бити договорени? То су отворена питања - рекао је Зеленски за италијански лист „Република“.

Истовремено је истакао да би одговоре на та питања требало пронаћи у његовом кабинету и администрацији председника Русије.

- Јасно је да одавно није било праве, директне комуникације између Украјине и Русије. То сигурно не доприноси конструктивним преговорима. Стога ми се чини да би састанак прво требало да се одржи на територији која је оличење мира и дијалога - истакао је он.

Председник Украјине је такође додао да Европа не чини довољно како би се сукоб окончао.

Зеленски је раније у видео-поруци о безбедносној ситуацији у земљи предложио Путину да се „састану било где у украјинском Донбасу где се води рат“, а Путин је одговорио да би украјинско руководство за разматрање питања о истоку Украјине прво требало да се састане са руководством Доњецке и Луганске републике, а тек затим са представницима Русије.

Руски лидер такође је рекао да је спреман да прими Зеленског у Москви у било које време које му одговара, уколико он жели да разговара о билатералним односима, али Кијев тај предлог одбацио.

Зеленски је данас изјавио да би Ватикан могао да буде „одговарајуће место“ за преговоре са руском страном о решењу питања Донбаса.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Šator

28.04.2021. 21:38

Ватикан, наравно... Конвертити се размахали... А да смо ми и Руси то рјешили како треба 45'те, сада не би било те багре издајничке...

Ivica

29.04.2021. 18:40

Ne zna o cemu bi razgovarao sa Carom Putinom... O. K. Neka se konzultirao sa svojim pokroviteljima(neonacisti a!!!) no ni to Im nece pomoci... Sta je Ukrajina ikad bila i sta je sad.. Nista bila nista je sad. Kad to shvate onda ce imati sansu za BUDUCNOST!!!