КРИМ ЈЕ СИГУРАН: Русија оставила два велика десантна брода Северне флоте у Црном мору

Новости онлајн

26. 04. 2021. у 17:11

ДВА велика десантна брода Северне флоте „Александар Отраковски“ и „Кондопого“ још увек су у Црном мору после великих вежби код обала Крима, саопштили су у руској војсци.

КРИМ ЈЕ СИГУРАН: Русија оставила два велика десантна брода Северне флоте у Црном мору

Фото: Депоситпхотос

- Велики десантни бродови Северне флоте у складу са плановима настављају активности у Црном мору - саопштила је прес служба Северне флоте Русије.

На Криму је 22. априла завршена основна фаза вежби Јужног војног округа и Ваздушно-десантних снага Русије. У маневрима је, према подацима Министарства одбране Русије, учествовало 10.000 војника, 1.200 јединица наоружања и технике, више од 40 војних бродова и 20 помоћних бродова.

Велики десантни бродови Северне и Балтичке флоте Русије, артиљерија и десантни чамци Каспијске флотиле учествовали су у маневрима у Црном мору. Црноморска флота је обавестила о премештању око 50 борбених авиона на Крим.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је 22. априла да су вежбе на Криму прошле успешно. Шојгу је рекао да се од 23. априла јединице враћају у своје базе. Према његовим речима, ово се односи на особље 58. армије Јужног војног округа, 41. армије Централног војног округа, Седме, 76. ваздушно-десантне јуришне и 98. ваздухопловне дивизије ваздухопловних снага. Прекомпоновање би требало да буде завршено до 1. маја.

Више од 50 авиона и хеликоптера је одлетело са Крима после вежби, саопштила је прес служба Јужног војног округа.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)