"ЧЕШКА БИ МОРАЛА БАР ДА СЕ ИЗВИНИ РУСИЈИ": Леонид Слуцки - Поновно успостављање дијалога може потрајати годинама!

Танјуг

25. 04. 2021. у 19:56

ЧЕШКА Република морала би бар да се извини Русији због свог доприноса погоршању билатералних односа јер би поновно успостављање дијалога са Москвом могло да потраје годинама, поручио је данас Леонид Слуцки, председавајући одбора за међународне односе у Државној Думи, доњем дому руског парламента.

ЧЕШКА БИ МОРАЛА БАР ДА СЕ ИЗВИНИ РУСИЈИ: Леонид Слуцки - Поновно успостављање дијалога може потрајати годинама!

Фото: pixabay

Чешка Република би морала бар да се извини, наравно, под условом да званични Праг и даље самостално доноси своје одлуке. Односи наше две земље су драматично погоршани, па су и разговори о извозу руских вакцина Спутњик ВЕ прекинути. Изгледа да је некоме била потребна мала дипломатска победа да би прикрио право лице САД и целог запада. Међутим, након брзог и оштрог одговора Русије, чешка страна је постала губитник - изјавио је Слуцки током разговора са новинарима, преноси ТАС С.

Председик Чешке Милош Земан раније данас је изјавио да се у извештају чешке службе безбедности нигде не помиње ниједан доказ о присуству "руских агената" у складишту муниције у Врбетици, подсетивши да се ова теорија о одговорности руских агената појавила пре само неколико недеља.

Штавише, према речима председника Чешке, чешке службе безбедности пронашле су доказе да је трговац оружјем из Бугарске Емилијан Габрев био умешан у експлозију складишта муниције у месту Врбетице 2014. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)