РУСКИ СЕНАТОР: Изјава британског обавештајца је заједљива примедба!

Новости онлајн

25. 04. 2021. у 15:28

ИЗЈАВА шефа британске обавештајне службе да је Русија сила која слаби је „заједљива примедба“ коју ће Русија игнорисати, сматра руски сенатор Сергеј Цеков.

РУСКИ СЕНАТОР: Изјава британског обавештајца је заједљива примедба!

Фото: ЕПА

- Овакав наступ не може да не узнемирава, али у суштини то је само заједљива примедба коју ће, наравно, Русија игнорисати, јер нема смисла давати на значају таквим апсурдним речима - рекао је Цеков.

Према његовом мишљењу, Мурове речи указују на то да се Велика Британија плаши Русије, упркос чињеници да она никоме не прети.

- Русија никоме не прети. Више пута смо то истицали на различитим нивоима - нагласио је сенатор.

Он сматра да је изјава шефа британске спољнообавештајне службе усмерена на унутрашњу публику, јер се та земља сада суочава са низом озбиљних потешкоћа.

- Управо Велика Британија с пуним правом може да се назове силом која слаби са свим својим растућим проблемима, укључујући и демографским. И, очигледно, управо њих Мур покушава да сакрије од Британаца - закључио је Цеков.

Шеф британске спољнообавештајне службе МИ6 Ричард Мур изјавио је да је Русија сила која објективно слаби у економском и демографском смислу, али истовремено представља један од најважнијих проблема.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)