ТРАГИЧАН КРАЈ ПОСАДЕ: Пронађена олупина подморнице, нема преживелих

Танјуг

25. 04. 2021. у 15:30

КОМАНДАНТ индонежанских ваздухопловних снага маршал Хади Чахјанто изјавио је данас да су пронађени делови нестале подморнице и потврдио да ниједан од 53 члана посаде није преживео.

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОСАДЕ: Пронађена олупина подморнице, нема преживелих

Фото: Танјуг/АП

Маршал Чахјанто је рекао да су тимови за претрагу добили визуелну потврду о пронађеним деловима подморнице „КРИ Нангала 402“, а то су задње вертикално кормило, сидро и бочне стране.

- На основу аутентичних доказа потврђено је да је подморница ’КРИ Нангала 402‘ потонула и да су сви чланови посаде смртно страдали. Као командант, са дубоком тугом изјављујем да су 53 члана посаде ’КРИ Нангале 402‘ настрадала - рекао је Чахјанто на конференцији за штампу на Балију и потврдио да је подморница разбијена на три дела и да се верује да је посада остала без кисеоника рано јутрос.

Према речима адмирала индонежанске морнарице Џудоа Маргоноа, подводни робот трагач открио је олупину подморнице на дубини од 838 метара.

Индонежанска војска је у среду саопштила је да је затражила помоћ од Сингапура и Аустралије у потрази за подморницом након што је контакт са посадом изгубљен око три сата ујутру надомак обала Балија.

Од тада, најмање 25 индонежанских бродова се укључило у потрагу за подморницом, распоређени су и бродови из других земаља, а рано ујутру је стигао и брод за подршку и спасавање подморница и укључио се у потрагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)