ЛАВРОВ ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ АМЕРИЦИ: Ако Вашингтон настави са ескалацијом, Москва спремна да предузме мере!

Новости онлајн

25. 04. 2021. у 14:06

МОСКВА је спремна да предузме даље мере уколико Сједињене Америчке Државе наставе са ескалацијом, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

ЛАВРОВ ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ АМЕРИЦИ: Ако Вашингтон настави са ескалацијом, Москва спремна да предузме мере!

Фото: ЕПА

- Све је речено у нашој реакцији на последње непријатељске кораке Американаца. Објавили смо о тим мерама које смо предузели и које смо и даље спремни да предузмемо ако се ескалација настави - изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров за телевизију „Русија 1“.

Сједињене Америчке Државе су 15. априла увеле нове санкције Русији. На санкционом списку налазе се 32 физичка лица и удружења. Санкције такође забрањују америчким финансијским институцијама да купују руске државне обвезнице после 14. јуна. Осим тога, Вашингтон је најавио да из земље протерује 10 запослених у руској дипломатској мисији.

Како је навело Министарство спољних послова Русије, америчка санкциона политика не одговара интересима народа двеју земаља. Раније је Русија најавила низ реципрочних мера на америчке санкције, укључујући протеривање дипломата, забрану на улазак у земљу бројним америчким званичницима и предложила амбасадору Џону Саливану да отпутује у Вашингтон на консултације.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)