СЛОВЕНИЈА ПОПУШТА МЕРЕ: Отворени ресторани, угоститељи незадовољни

Танјуг

25. 04. 2021. у 00:50

РЕСТОРАНИ у Словенији од данас могу поново да примају госте у баштама од 7 до 19 часова, пошто су ограничења због Ковид 19 за угоститеље додатно ублажена, а они поручују да услове треба преиспитати.

СЛОВЕНИЈА ПОПУШТА МЕРЕ: Отворени ресторани, угоститељи незадовољни

Фото: Н. Карлић

СТА преноси да је у три регије, Обално-Крашка, Горишка и Помурска, које имају „жути“ статус због боље епидемиолошке ситуације од осталих девет , дозвољен рад угоститеља у затвореном просотору за госте који имју доказ да нису заражени коронавирусом.

Ублажавање ограничења уследило је након апела предузећа за бржи темпо поновног отварања, а угоститељи су врло критични према условима који се односе на рад у затвореном простору.

Да би ушао у бар или ресторан, гост ће морати да приложи негативан тест или да докаже да је вакцинисан или опорављен од Ковида, што организације попут Коморе за мала предузећа (ОЗС) и Синдиката угоститељства и туризма сматрају нереалним захтевима.

Синдикат наводи да је предвиђена удаљеност од три метра међу столовима и удаљеност од 1,5 метара међу гостима пођеднако нереална и апсурдна, а од стручњака и Националног института за јавно здравље се тражи да преиспитују ове услове за отварање угоститељстког сектора како би они били реалнији и прихватљивији.

Влада је одобрила најновије ублажавање мера раније ове недеље, а земља је јуче из црвеног прешла у наранџасти ниво, а као резултат укинута су ограничења кретања између регија, поново су отворена биоскопи и позоришта, док је присуство јавним догађајима смањено са 100 на 10 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)