ТРОДНЕВНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ У АУСТРАЛИЈИ: Последице жаришта ковида-19 у хотелском карантину

Танјуг

24. 04. 2021. у 09:36

ЗА ВИШЕ од 2 милиона људи Западне Аустралије, највеће аустралијске савезне државе, од данас су на снази брзе тродневне строге мере закључавања након жаришта Ковид 19 у хотелском карантину који је довео до преноса на локалну заједницу.

ТРОДНЕВНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ У АУСТРАЛИЈИ: Последице жаришта ковида-19 у хотелском карантину

Фото: ЕПА

Ројтерс наводи да се током трећег закључавања Западне Аустралије, од људи у главном граду државе Перту и суседном региону Пил очекује да остану код куће, осим због приоритетних послова, из медицинских потреба или због основне куповине.

Најновије закључавање је наложено након што је путник који се вратио у земљу и који је имао негативан тест након пуштања из карантинског хотела у Перту, касније био позитиван на КОВИД-19, а власти сумњају да се заразио док је био у хотелу.

Човек је у међувремену провео неколико дана у Перту и заразио је другу особу пре него што му је дијагностикована инфекција.

Премијер западне Аустралије Марк Макгоуан рекао је данас да није било нових преноса на заједницу од избијања најновијег жаришта , иако је тражење и испитивање контаката још увек у току.

Макгоуан је позвао националну владу за помоћ и затражио да формира нове, одговарајуће карантинске установе.

Рекао је да систем карантина у хотелима у великој мери функционише, и да десетине хиљада путника пролази кроз њега, али да су хотели у центру града препуни и да нису погодни за наменске карантинске објекте, и да национална влада мора пронаћи нове јер је то у њеној надлежности.

Аустралијско лекарско удружење (АМА) такође је данас затражило преиспитивање хотелског карантинског система како би се спречило даље избијање епидемије.

Аустралија је затворила границе пре више од годину дана и путници који се враћају, осим са Новог Зеланда, о свом трошку морају да прођу две недеље обавезног хотелског карантина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)