ЗЕЛЕНСКИ ПОТПИСАО ЗАКОН О РЕЗЕРВИСТИМА: Значајно појачавање оружаних снага у тренутку напетости са Русијом на истоку Украјине

Танјуг

21. 04. 2021. у 09:04

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски потписао је закон којим се резервисти позивају на служење војног рока без најаве мобилизације, саопштио је његов кабинет.

ЗЕЛЕНСКИ ПОТПИСАО ЗАКОН О РЕЗЕРВИСТИМА: Значајно појачавање оружаних снага у тренутку напетости са Русијом на истоку Украјине

Фото: ЕПА

Ројтерс преноси да тај закон, који је усвојен од парламента крајем марта, омогућава значајно појачавање оружаних снага у тренутку када је дошло до ескалације напетости са Русијом на истоку Украјине.

 - Законом се омогућава брза попуна војних јединица свих одбрамбених снага резервистима, чиме ће се значајно повећати њихова борбена ефикасност током војне агресије - саопштила је канцеларија председника.

У уторак је Зеленски позвао руског председника Владимира Путина да се састану у Донбасу, како би разговорали о окончању сукоба у том региону и ублажавању напетости између две државе.

Кијев и Москва се међусобно оптужују за све веће сукобе у Донбасу, у којима се украјинске трупе боре са снагама које подржава Русија и за који Украјина каже да је од 2014. однео 14.000 живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boki

21.04.2021. 10:01

Значи већ си отписао оне несретнике што си послао на границу са Русијом, а ово што покупиш шаком и капом, ти ће ти много ваљати. Сада ће се најбоље видети расположење и морал у Украјини везано за напад, сада када крене бежанија и скривање. Они ратоборни су већ у Азов и сличним фашистичким (сами себе тако зову), одредима, а мислим да није баш пуно обичног света са најнижом платом у Европи спремно да изгине да би се ти доказао Бајдену.

lala

21.04.2021. 10:03

Pre leta granica Ukraine će biti duž cele dužine Dnjepra. A onda će nastati pravi građanski rat unutar same Ukraine. I trežnjenje, osim ako Ujka Sem ne umeša prste. A pokušaće, samo da teče krv.