БАЈДЕН СЕ ВАНРЕДНО ОБРАТИО: Ево шта је рекао након пресуде бившем полицајцу

Танјуг

21. 04. 2021. у 08:59

АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден назвао је данас пресуду којом је полицајац Дерек Шовин проглашен кривим по свим тачкама оптужнице за убиство афроамериканца Џорџа Флојда огромним кораком за правду у САД.

БАЈДЕН СЕ ВАНРЕДНО ОБРАТИО: Ево шта је рекао након пресуде бившем полицајцу

Фото: Принтскрин

Ројтерс преноси да је Бајден поводом пресуде Шовину дао изјаву националној телевизији у којој је поручио да је то било убиство усред дана које је могао да види цео свет и да је системски расизам нешто што оптерећује америчку нацију.

- Ништа више не може вратити породици Флојд њиховог брата и оца, али ово може бити огроман корак напред ка достизању правде у Америци - поручио је председник САД.

Он је похвалио и храбру младу жену која је снимила полицајца Шовина како клечи на Флојдовом врату и поменуо полицајце који су сведочили против колеге на позив тужилаштва.

Раније током дана амерички председник је рекао је да се моли за исправну пресуду у процесу против Дерека Шовина.

О судбини Дерека Шовина одлучивало је 12 поротника, шест белаца и четири афроамериканца. Они су пресуду разматрали укупно 10 сати, у току два дана, а он је проглашен кривим по све три тачке оптужнице ,убиство другог степена и убиство трећег степена, као и убиство другог степена из нехата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)