НЕЋЕМО ДА НАСЕДАМО НА ИГРУ: Немачка министарка - Русија показује мишиће код украјинске границе

Новости онлине

20. 04. 2021. у 22:46

БЕРЛИН и Париз сматрају да је повећање војног присуства Русије у близини украјинске границе „показивање мишића“ које је усмерено на провоцирање реакције, изјавила је министарка одбране Немачке Анегрет Крамп-Каренбауер.

НЕЋЕМО ДА НАСЕДАМО НА ИГРУ: Немачка министарка - Русија показује мишиће код украјинске границе

Фото: Танјуг/АП

-Заиста ћемо се позабавити том темом. Оно што нас спаја је чињеница да пажљиво и уз одређену забринутост посматрамо исток Украјине и повећање руског војног присуства. Такође смо једногласни у процени да је у питању одређено показивање мишића које је, према нашем становишту, усмерено на то да изазове могућу реакцију Украјине, али и земаља које је подржавају- нагласила је она на конференцији за штампу са француском колегиницом Флоренс Парли.

Немачка министарка је рекла да Берлин и Париз сматрају да не треба „улазити у ту игру“, већ да треба користити „нормандијски формат“ и све преговарачке канале у циљу деескалације ситуације и политичког решавања те кризе.

Фото: Танјуг/АП

Она је истакла да Немачка и Француска такође намеравају да користе билатералне канале са Украјином, наводећи као пример војни облик подршке и друге облике.

-Украјина зна да може да рачуна на нас. Једногласни смо у тој процени- додала је.

Став Кремља је да Русија премешта трупе унутар своје територије по сопственом нахођењу и да то ни за кога не представља претњу и не би требало никога да брине. Москва је више пута наводила да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)