СТРУКТУРЕ АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ СПРЕМАЈУ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ: Московско Тужилаштво открило - Имају налог страних центара

Novosti online

20. 04. 2021. у 17:57

СТРУКТУРЕ руског опозиционара Алексеја Наваљног спремају обојену револуцију по налогу страних центара ангажованих у деструктивним активностима против Русије, саопштило је московско Тужилаштво.

СТРУКТУРЕ АЛЕКСЕЈА НАВАЉНОГ СПРЕМАЈУ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ: Московско Тужилаштво открило - Имају налог страних центара

Foto AP

Према наводима Тужилаштва, ови и други аргументи садржани су у захтеву за проглашење „Фонда за борбу против корупције“, чији је оснивач Наваљни, петербуршког „Фонда за заштиту људских права“ и „Штабова Наваљног“ за екстремистичке организације и за забрану њиховог рада у Русији. Захтев је стигао у у Московски градски суд.

- У материјалима представљеним суду налазе се исцрпни докази да наведене структуре спроводе екстремистичку делатност, дестабилизују социјално-политичку ситуацију у земљи. То чине апелима на насилне акције, есктремистичке активности, масовне нереде, као и покушајима увлачења малолетника у незаконите акције“, наведено је у саопштењу.

Тужилаштво оцењује да те организације „делују уз активну координацију и на захтев различитих страних ценатра који спроводе деструктивне акције у погледу Русије“.

Стварни циљеви тих организација су „стварање услова за промену темеља уставног поретка, смена власти и реализација сценарија обојене револуције“, закључује Тужилаштво.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)