"И ЧЕШКА ИМА ИМОВИНУ У ЦЕНТРУ МОСКВЕ" Русија одговорила на последњи потез Прага - шта је следећи корак?

Новости онлајн

19. 04. 2021. у 20:41

ЧЕШКА страна има значајне некретнине у центру Москве, саопштило је Министарство спољних послова Русије као одговор на захтеве прашких власти да Русија врати земљиште у парку „Стромовка“, где се налази руска амбасада.

И ЧЕШКА ИМА ИМОВИНУ У ЦЕНТРУ МОСКВЕ Русија одговорила на последњи потез Прага - шта је следећи корак?

Фото Д. Дозет

- Ако се Праг са својим посебно ревносним шефовима округа усуди да прибегне другачијем ‘инструментаријуму’, подсећамо да и чешка страна такође има значајне некретнине у области Тверске улице у руској престоници - наводи се на званичном налогу Министарства спољних послова Русије на Телеграму.

Раније је шеф округа Праг 7 Јан Чижински изјавио да прашке власти траже од Русије да врати део градског парка „Стромовка“, који сада заузима руско дипломатско представништво у главном граду Чешке.

Премијер Чешке Андреј Бабиш саопштио је у суботу да је Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције у селу Врбјетице 2014. године. Истог дана, чешки министар спољних послова Јан Хамачек изјавио је да његова земља протерује 18 руских дипломата. 

У недељу су објављене реципрочне мере Русије. Амбасадор Чешке у Москви Витеслав Пивонка позван у Министарство спољних послова Русије, где је обавештен да је 20 запослених у чешкој амбасади проглашено за персоне нон грата и да они морају да напусте Русију у року од 24 сата. Руско Министарство спољних послова нагласило је да су изјаве о умешаности руских обавештајних служби у експлозију у Врбјетици апсурдне, неосноване и измишљене.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

prellee

19.04.2021. 21:46

Češka je naletila na ZOV Amerikanaca da protjeraju diplomate Rusije i mržnja je dala svoje rezultate. Sad se oni uključuju a Amerikanci se drže po strani. Tako bi bilo u slučaju rata, niko im neće pomoći. Sad će se utrkivati i ostale zemlje, ko će se više uvući u š*pak Amerikancima.Sve politika sluga i lažnih patriota koji ne vode računa o svom narodu, već o Američkom.