ХАОС У ПАКИСТАНУ: Протестанти гину због француских стрипова са ликом пророка Мухамеда (ФОТО)

Танјуг

18. 04. 2021. у 15:52

У ИНТЕРВЕНЦИЈИ пакистанске полиције на данашњим протестима присталица забрањене исламистичке партије Тахрик-е-Лабаик у Лахору, погинуло је најмање троје, а рањено 20 особа.

ХАОС У ПАКИСТАНУ: Протестанти гину због француских стрипова са ликом пророка Мухамеда (ФОТО)

Фото: ЕПА

У саопштењу полиције се наводи да су присталице ове партије напале припаднике снага безбедности са молотовљевим коктелима и заробиле петорицу полицајаца, међу којима је био и заменик начелника полиције Умар Фарук Балуш, преноси АП.

У саопштењу полиције се каже да је од 20 повређених током интервенције било 11 полицајаца.

Шафик Амени, представник екстремистичке партије Тахрик-е-Лабаик приказао је видео снимак и оптужио полицију за напад на присталице партије који су се налазили у страначким просторијама.

Влада Пакистана забранила је прошле недеље деловање партије Тахрик-е-Лабаик након демонстрација изазваних хапшењем страначког лидера Саада Ризвија који је захтевао да се протера француски амбасадор у Пакистану због објављивања слика пророка Мухамеда у француским стриповима.

У међувремену, у извештају Ројтерса се наводи да су екстремисти заробили шест припадника снага безбедности, да је пакистанским медијима забрањено да извештавају о екстремистичкој партији Тахрик-е-Лабаик, као и да су од данас у прекиду мобилна телефонија и интернет на свим подручјима у којима су се догодили протести и сукоби са полицијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)