НАПАДНУТА ТУРСКА ВОЈСКА: Нова група задала неочекивани ударац!

Novosti online

16. 04. 2021. у 22:48

ГРУПЕ "Саријат Ансар Абу Бакер Ас-Сидик" објавила је да су њене ћелије извршиле још један напад на турске снаге у северозападном сиријском региону Идлиб.

НАПАДНУТА ТУРСКА ВОЈСКА: Нова група задала неочекивани ударац!

Фото: Принтсцреен

У изјави, група тврди да су њене ћелије импровизованом експлозивном направом (ИЕД) погодиле конвој турске војске у источном делу града Идлиба. Према тврдњама групе, најмање једно возило је оштећено.

Локални извори потврдили су да је ИЕД експлодирао у источном делу града Идлиба у подне 15. априла. Ипак, није било жртава.

Верује се да је "Саријат Ансар Абу Бакер Ас-Сидик", који се први пут појавио у новембру 2020. године, повезан са Ал-Каидом. Вође групе тек треба да буду идентификоване.

Ћелије групе извршиле су низ напада на турске снаге током последњих неколико месеци. У најновијем нападу, који се догодио 8. априла, турски војни конвој погођен је ИЕД-ом док је пролазио путем у јужном Идлибу.

Турско Министарство одбране до сада није коментарисало нови напад у Идлибу. Ови напади се неће ускоро зауставити. Напротив, чини се да се стопа напада на турске снаге повећава.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

17.04.2021. 02:29

Daće Bog (a delom i Rusi) da Sirijci proteraju svu lopovsku gamad iz svoje nekada prelepe države, koju su zlotvori za ovih 10 godina razrušili i opljačkali. A možda kad ojačaju, vrate i deo Golanske visoravni, koju im je Izrael oteo još pre od 50 godina.