АУСТРАЛИЈА ОТВАРА ГРАНИЦЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: ко прими дозу моћи ће да изађе из земље

Novosti online

16. 04. 2021. у 08:27

АУСТРАЛИЈА ће размотрити поступно отварање својих међународних граница како би становницима који су потпуно вакцинисани против ковида-19 омогућили путовање у иностранство, изјавио је аустралијски премијер Скот Морисон.

АУСТРАЛИЈА ОТВАРА ГРАНИЦЕ  ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: ко прими дозу моћи ће да изађе из земље

Фото: Градска управа Пожаревац

Аустралија је у марту прошле године затворила своје међународне границе што је помогло да се избегне велики број заражених какав је виђен у другим земљама. Досад су имали нешто више од 29.400 случајева ковида-19 и 910 смртних случајева.

Аустралијски држављани и стални становници не могу тренутно да напусте земљу због корона вируса, осим ако из неког разлога нису изузети од те мере, док путници који се враћају из иностранства морају да проведу две недеље у карантину у хотелу о свом трошку. - Први циљ је да се становницима који су вакцинисани омогући кретање и путовање, посебно у важне сврхе - рекао је Морисон.

- То значи да би они који примили вакцину могли да путују у иностранство због пословних и личних хитних случајева, а по повратку би провели карантин код куће. Било какво такво отварање не би се догодило пре вакцинисања рањивих људи, јер би путници по повратку могли да донесу најмање 1.000 нових случајева недељно у земљу. У понедељак ће се отворити тзв. путнички балон" између Аустралије и Новог Зеланда, један од првих таквих споразума од појаве пандемије.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)