РУСКИ ДИПЛОМАТА УПОЗОВАРА: НАТО подстиче Украјину да војним путем реши проблем Донбаса

Новости онлајн

14. 04. 2021. у 22:32

ПРЕДСТАВНИЦИ држава НАТО-а подстичу Украјину да војним путем реши конфликт у Донбасу, изјавио је представник Русије у контакт групи за решавање проблема на украјинском истоку Борис Гризлов.

РУСКИ ДИПЛОМАТА УПОЗОВАРА: НАТО подстиче Украјину да војним путем реши проблем Донбаса

Фото МО РФ

- Због одбијања Украјине да разговара о питањима која се тичу осигурања примирја чудно изгледа политичка и војна подршка Кијеву бројних западних држава. Политичари, пре свега, представници држава НАТО-а који подржавају војну активност кијевских власти иду против резолуције Савета Безбедности УН. То није ништа друго већ подстицање Украјине на неполитичко, војно решавање конфликта - изјавио је Гризлов новинарима.

Он је подсетио да је у Минским споразумима унесено да се не сме дозволити овакав сценарио.

- Мински споразуми недвосмислено говоре да мировни политички дијалог између Кијева и Донбаса нема алтернативу - додао је дипломата.

Гризлов је рекао да је на данашњем састанку контакт групе, као и на претходном, украјинска делегација уз подршку ОЕБС-а одбила да разговара чак и о практичним механизмима за реализацију договора о унапређењу примирја из 22. јула 2020. године.

- Кијеву је потребна само имитација преговора и пи-ар. Убиства Оружаних снага Украјине цивила у Донбасу назвали су представом. То је врхунац цинизма - нагласио је руски дипломата.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)