РУСКИ САЈБЕР НАПАД НА ШВЕДСКУ? Стокхолм није пружио Москви доказе о сајбер нападима

Новости онлине

14. 04. 2021. у 21:23

ЗАМЕНИК руског министра спољних послова Александар Грушко изјавио је данас да Стокхолм није пружио никакав доказ Москви о наводним руским сајбер нападима на Шведску спортску конфедерацију, јавила је новинска агенција ТАСС.

РУСКИ САЈБЕР НАПАД НА ШВЕДСКУ? Стокхолм није пружио Москви доказе о сајбер нападима

Depositphotos

-Требало би да коментаришемо чињенице, а не изјаве ове врсте. А колико схватам, Шведска нам није пружила чињенице- рекао је Грушко упитан да прокоментарише то што је шведско тужилаштво саопштило.

Шведски тужиоци саопштили су у уторак да је истрага показала да је руска војнообавештајна агенција ГРУ починила озбиљна кршења тајности података у Шведској спортској конфедерацији током 2017. и 2018. године, али је ипак одустала од случаја. Према саопштењу, напад је наводно резултирао цурењем личних података о шведским спортистима, попут њихових медицинских података.

Москва је више пута одбацила извештаје о наводним руским сајбер нападима. Руске дипломате су више пута поновиле предлог за стварање транспарентног, сигурног и инклузивног система глобалне информационе безбедности, подсећа Тасс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)