БАЈДЕН ПОДВИО РЕП ЗБОГ УКРАЈИНЕ: После увреда за Путина, сада сви виде колико је Русија надиграла САД

Novosti online

14. 04. 2021. у 19:42

ПОЗИВ америчког председника Џоа Бајдена Владимиру Путину да одрже састанак приказан је у среду у Москви као знак да је Вашингтон први попустио у сукобу с Русијом око Украјине.

БАЈДЕН ПОДВИО РЕП ЗБОГ УКРАЈИНЕ: После увреда за Путина, сада сви виде колико је Русија надиграла САД

Фото: ЕПА/Депоситпхотос/илустрација

Дајући назнаке да се већ ради на организовању могућег састанка у Финској, руски званичници говоре да се Москва коначно третира с поштовањем које заслужује.

Многи су истакли да је тај телефонски позив био америчка иницијатива, те да изјава Беле куће није укључивала критику стања људских права у Русији или затварање  Алексеја Навалног.

- Бајден је тражио јучерашњи телефонски разговор, Бајден је назвао и Бајден је желео разговарати о самиту - рекао је водитељ Владимир Соловјев.

Чак су и противници Кремља изјавили да је најава самита победа за Путина.

- Самит? О чему САД треба разговарати с Путином? То је управо оно за чим је Путин жудео, добити легитимитет један на један с САД-ом - написао је на Твитеру Гари Каспаров, руска шаховска легенда и Путинов критичар.

Новинар Фјодор Лукјанов, рекао је да ће Кремљ сада представити могућност одржавања састанка као "велико постигнуће".

- У Русији ће могућност састанка бити представљена као велико постигнуће, и у одређеном смислу јесте, јер је не тако давно Бајден изрекао увреде на Путинов рачун, а када је замољен за разговоре, рекао је да нема времена - рекао је Лукјанов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Željko Puškar

14.04.2021. 20:23

Gari Kasparov nije niti će biti ruska šahovska legenda,odrekao se Rusije 2ooo.godine,postao "liberal"i političku karijeru pokušava da gradi kao protivnik današnje Rusije i Vladimira Putina.Ima hrvatsko državljanstvo i živi u Hrvatskoj...

Dejan2019

15.04.2021. 08:10

To se zove strahopoštovanje a ne poštovanje, ako znate za razliku? I nije nikakva pobeda, nego razlika između razuma u bahatosti. Ko je pobedio videće se tek ne kraju, kada se bude videlo ko će da izgubi. Baš kao što je bilo i u prošlom hladnom ratu. Nuklearno naoružanje onemogućava brze pobede, već insistira na iscrpljivanju. Biće još dosta žrtvi poput Ukrajine, pre nego što se bahatost pripitomi. To će ponovo biti višedecenijska borba. Nadam se da će tada, Rusija konačno biti iskreno prihvaćena kao ravnopravna, kao što je to bilo da Nemačkom posle njenog drugog poraza. Tu se nalazi i izvesna šansa i za nas.