ЧЕЛИЧНА КАНЦЕЛАРКА: Меркел планира увођење полицијског часа!

Новости онлине

14. 04. 2021. у 19:04

НА основу закона о којем парламент одлучује следеће недеље, полицијски час и ограничења на приватним скуповима биће уведени у регионима у којима има више од 100 нових инфекција на 100.000 становника, што је бројка која је већ премашена у већем делу Немачке.

ЧЕЛИЧНА КАНЦЕЛАРКА: Меркел планира увођење полицијског часа!

Foto AP

Такође, према истом пропису, школе ће се вратити учењу преко интернета ако се инциденција вируса повећа изнад 200 на 100.000, што је граница која је већ премашена у Саксонији и Тирингији.

Агенција наводи да је епидемиолошка ситуација у Немачкој погоршана и да је влада због тога предложила парламенту да се промени Закон о заштити од инфекција како би се савезним властима омогућило спровођење ограничења чак и ако им се регионални лидери противе.

Рајнер Хазелоф, премијер покрајине Саксонија-Анхалт, поручио је у одговору на то да је важније мотивисати људе на сарадњу како би се пандемија ставила под контролу, од забрана попут оне да напуштају кућу током ноћи.

- Ако нико више не жели сарађује, онда имамо проблем. Тада није важно колико ћемо закона да доносимо - рекао је Хазелоф, који је члан партије Демохришћана.

Агенција наводи да је и Георг Мајер, министар унутрашњих послова у Тирингији, такође изразио забринутост због увођења ноћног полицијског часа, и најавио да ће полицији бити тешко да их спроведе у читавом региону.

- Ово је посебно осетљиво питање овде у источној Немачкој - рекао је Мајер.

Агенција наводи да за разлику од Британије и Француске, Немачка до сада није желела да уводи драстична ограничења кретања у земљи и да ова земља посебно штити демократске слободе баш због своје нацистичке и комунистичке прошлости.

(Србијаданас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)