ДЕФИНИТИВНО ПОПУШТА МЕРЕ: Белгија отвара границе од 19. априла

Танјуг

14. 04. 2021. у 18:06

БЕЛГИЈСКИ Конститутивни комитет донео је данас одлуку о постепеном попуштању рестриктивних мера уведених у циљу заустављања ширења пандемоје ковид-19.

ДЕФИНИТИВНО ПОПУШТА МЕРЕ: Белгија отвара границе од 19. априла

Фото: pixabay

Белгијски премијер Александер де Кро објавио је да ће од понедељка, 19. априла, бити укинуте рестрикције на путовања из и у Белгију, али и нагласио да ће мере карантина и обавезних тестова након повртака у земљу остати на снази све до почетка употребе дигиталних сертификата.

- Желим да нагласим да ово није тренутак за почетак путовања - упозорио је де Кро.

Он је указао на и даље велики број хоспитализација због вируса ковид-19 у Белгији и позвао на ”опрез и реалан приступ” у попушатњу рестриктивних мера.

Од понедељак 19. априла и белгијски ђаци ће поново кренути у школе након ускршњег распуста, али ће се један део наставе за ученике од 15 до 18 година и даље одржавати на даљину.

Од понедељка, 26. априла, све продавнице у Белгији ће моћи да отворе своја врата за грађане који више неће морати да заказују посете унапред како би обавили куповину.

Белгијски премијер, Александер де Кро, највио је да ће, у зависности од напретка кампање вакцинације у земљи, од 8. маја моћи да се отворе и терасе угоститељских објекта и да се укине полицијски час, који би требало да буде замењен забраном окупљања више од три особе након 22 часа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)