КАКО ЋЕ УКРАЈИНА УВУЋИ РУСИЈУ У РАТ: Патрушев објаснио шта се дешава иза кулиса војних вежби и западне подршке

Новости онлине

14. 04. 2021. у 15:57

КАКО би започели војна дејства против Крима Украјинци могу организовати провокацију, рекао је секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев, пише РИА Новости.

КАКО ЋЕ УКРАЈИНА УВУЋИ РУСИЈУ У РАТ: Патрушев објаснио шта се дешава иза кулиса војних вежби и западне подршке

Фото: Министарство одбране Украјине/Принтсцреен

Говорећи у Севастопољу на састанку о националној безбедности полуострва подсетио да нова војна стратегија Украјине директно дефинише Русију као непријатеља.

- Кокетирајући са новом америчком администрацијом, Кијев је спреман да се упусти у војне авантуре, упркос све горој економској ситуацији земљи... Разлог за почетак непријатељстава могу бити провокације које би Украјина организовала уз подршку САД, које би резултирале смрћу војног особља и губитком војне опреме - упозорио је секретар Савета безбедности.

Према његовим речима, "непријатељске и деструктивне акције против Русије морају се одмах сузбити, а кривци се привести правди." Патрушев је приметио да су се у Украјини, уз подршку западних земаља, појавили центри за обуку диверзантских и извиђачких група, који, могуће, припремају терористичке нападе у Русији и другим земљама.

Секретар Савета безбедности је такође рекао да су САД последњих дана у Украјину послале најмање пет војно-транспортних авиона.

- Они јавно говоре да су незаинтересовани за сукоб, али заправо дају новац за наоружавање украјинске војске, повећавају присуство бродова у Црном мору и планирају серију заједничких вежби - додао је он.

Патрушев је нагласио да Сједињене Државе снабдевају Украјину смртоносним оружјем, обучавају војно особље, интензивирају обавештајне активности у кримском правцу користећи авионе и радио електронска средства.

Изјаве секретара Савета безбедности долазе у светлу почетка великих војних вежби Оружаних снага Украјине у близини границе са Кримом. Према плану вежбе, лажна непријатељска тенковска јединица, уз подршку пешадије, покушала је да пробије одбрамбену линију Оружаних снага Украјине. Да би се томе супротставили, у битку су уведене резервна резерва и противтенковска артиљерија, укључујући батерију од 100 мм топова МТ-12 "Рејпиер".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)