НАТО СЕ ОПЕТ ИГРА СА КИЈЕВОМ: Захарова о плановима Запада у Украјини

Новости онлине

14. 04. 2021. у 10:18

НАТО подстиче украјинске власти да одржавају напетост у Донбасу, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

НАТО СЕ ОПЕТ ИГРА СА КИЈЕВОМ: Захарова о плановима Запада у Украјини

Фото: Фото: МИП Русије/Принтсцреен

- НАТО - војни савез који треба да се бави питањима безбедности, опет се игра Кијевом. Налазећи се у контакту и тесним везама са кијевским режимом, Алијанса не изражава забринутост због онога што се дешава у Донбасу, већ обрнуто, још више подстиче кијевске политичаре, те усијане главе на тзв. велика дела, и то се дешава већ много година. Гину деца, жене, старији људи - рекла је она за "Вести ФМ".

Критиковала је и Европску унију, истакавши да ниједном још нису изразили забринутост нити изнели захтеве према званичном Кијеву да се покају не само због премештања снага, него и убиства цивила.

- Нећете наћи ниједан јавни позив, оштар, Кијеву да одустане од онога што ради, да се врати за преговарачки сто, и да прекине тај међународни политички безобразлук. Ништа од тога није било - рекла је Захарова.

Брисел је, управо супротно, пооштрио реторику не према кијевском режиму него према Русији пребацујући на њу одговорност за оно се дешава у Украјини.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

14.04.2021. 11:24

Uh, ova potparolka Zaharova ali svjestno, istinito i poučno drži lekcije svima onima koji se rukovode nekim sebičnim intereseima u riješavanju Ukrajinske krize, počev od NATO (tzv. čuvara bezbjednsoti), EU koja se svojim ujedinjenjem dala na rasturanje SSSR, zatim EX-YU, zašto ozbiljno ne kritikuje Kijev i usijane glave tamo, na kraju ukrajinsko rukovodstvo, koje očito ne može ništa ponuditi tom nezadovoljnom narodu, osim rata sa Rusijom. Žalosno i jadno. Neće valjda ratovati NATO i Rusija zbog Ukrajine!? Nije valjda svijet toliko poludio!!!