ПУТИНОВ “ТАЈНИ БУНКЕР”: Песков „разбио мит“ америчких медија – то је комплекс хотела Украјина

Новости онлине

13. 04. 2021. у 14:44

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков демантовао је тврдње о наводној припреми обраћања Владимира Путина парламенту „у тајном бункеру“. Како је рекао, обраћање председника Русије се спрема у Кремљу.

ПУТИНОВ “ТАЈНИ БУНКЕР”: Песков „разбио мит“ америчких медија – то је комплекс хотела Украјина

Фото: Kremlin.ru

„Обраћање се не припрема на тајном месту, већ у Кремљу. У процесу припреме активно учествују најразличитија стручна одељења, укључујући и чланове кабинета министара, и ту нема никакве тајне“, објаснио је Песков новинарима.

Портпарол Кремља је прецизирао да преко пута Беле куће (зграде владе) са супротне стране реке није никакав тајни бункер, већ комплекс хотела „Украјина“.

„То није бункер, већ управо координациони центар владе који се налази у веома пространој и пријатној конференцијској сали која је измењена узимајући у обзир задатке владине координације. Он уопште није тајни, тамо долази огроман број стручњака, представници бизниса, државници, посланици и тако даље. Опет ништа нису погодили. Управо тај координациони центар ће данас посетити шеф државе“, рекао је он.

Раније је „Блумберг“ објавио да је припрема за Путиново обраћање парламенту, које је планирано 21. априла, толико поверљива да се обавља у високотехнолошком „бункеру“ који се налази са друге стране реке Москве прекопута зграде владе.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)