АЛИЈЕВ БЕСНИ, ПРОГОВОРИО О ПЛАНОВИМА: Војни договор Русије и Јерменије му задаје главобоље - "Жестоко ћемо сузбити сваку мисао о освети"

Новости онлине

13. 04. 2021. у 12:27

ПРЕДСЕДНИК Азербејџана Илхам Алијев изјавио је да Баку нема војне планове на граници са Јерменијом.

АЛИЈЕВ БЕСНИ, ПРОГОВОРИО О ПЛАНОВИМА: Војни договор Русије и Јерменије му задаје главобоље - Жестоко ћемо сузбити сваку мисао о освети

Фото: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

- Питали сте шта ће се догодити након што руски мировни контингент напусти регион. Имамо границе са Јерменијом у Товузу, у Зангалану. Наше граничне трупе су у непосредној близини јерменске стране. Постоје ли инциденти? Не. Нема јерменске војске. Она је деморализована, наше трупе су на пет метара. Али ми немамо никакве војне планове - рекао је Алијев на конференцији "Нови поглед на Јужни Кавказ: Постконфликтни развој и сарадња" на Дипломатској академији у Бакуу.

По његовим речима, питања подижу планови за модернизацију јерменске војске заједно са Русијом.

- Пренели смо свој став руским партнерима. Због чега би се то радило? Свака мисао о освети биће жестоко сузбијена - истакао је председник Азербејџана.

Азербејџански председник је додао да је Баку спреман да побољша односе са Јереваном у случају „позитивних сигнала“ са јерменске стране.

- У случају позитивних сигнала са јерменске стране за побољшање односа, ми смо такође спремни да учинимо све што је у нашој моћи - прецизирао је он.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)