ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА СИ-ЕН-ЕН! Пропагандна машинерија се захуктала, лажним фотографијама ударају на Русију (ФОТО)

Танјуг

13. 04. 2021. у 11:18

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је америчка телевизија „Си-Ен-Ен“ приказала украјинске тенкове на украјинској железничкој станици као „припреме Русије за рат“ и позвала овај медиј да престане са учешћем у јавном животу Русије и више времена посвети професији.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА СИ-ЕН-ЕН! Пропагандна машинерија се захуктала, лажним фотографијама ударају на Русију (ФОТО)

Фото: Фото: МИП Русије/Принтсцреен

- Схватамо да немате времена да се бавите провером чињеница, толико сте се удубили у идеолошку борбу у име тријумфа либерализма. Али не у толикој мери да успевате да прикажете украјинске тенкове на украјинској железничкој станици испред украјинских вагона као припрему Русије за рат - написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку, обраћајући се "драгој телевизији "Си-Ен-Ен" и њеном сложном колективу".

Она је истакла да дописници ове телевизије у Москви треба да скрену пажњу са „учешћа у јавном животу наше земље (за то имају своју државу, а ми можемо и сами) и мало више времена посвете професији“. „Јер је ово већ једноставно непристојно“, закључила је Захарова.

Ово није први такав случај са "Си-Ен-Ен-ом". Године 2008. новинари телевизије „РТ“ који су радили у Цхинвалију оптужили су "Си-Ен-Ен" за фалсификат у покривању грузијско-јужноосетијског сукоба, јер је "Си-Ен-Ен" показао РТ-ове снимке Цхинвалија који је разрушила грузијска војска, тврдећи да је то грузијски град Гори, који је наводно напала руска војска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)