БЕЧ ОСТАЈЕ ЗАКЉУЧАН ДО 2. МАЈА! "Због британског соја смо у новој ситуацији"

Танјуг

12. 04. 2021. у 20:45

ВЛАСТИ покрајине и града Беч одлучиле су да епидемиолошку меру закључавања не окончају како је планирано у недеље, већ да је продуже до 2. маја, док ће ђаци да се врате у школе од 26. априла.

БЕЧ ОСТАЈЕ ЗАКЉУЧАН ДО 2. МАЈА! Због британског соја смо у новој ситуацији

Фото: Пиксабеј

Градоначелник Беча Михаел Хојпл одлуку је донео након разговора с покрајинским секретаром за здравство Петером Хакером и замеником градоначелника Кристофом Видеркером и лекарима.

На састанку је разматрана актуелна ситуација у болницама у Бечу, пре свега број пацијената на интензивној нези који се попео на рекордан број од око 250, а тренутно је 778 ковид пацијената у бечким болницама.

Он је рекао да мутитани вирус задаје проблем здравственом систему.

- Због британског соја налазимо се у потпуно новој ситуацији - објаснио је Лудвиг, указујући да је све млађих пацијената, да се нови сој брже и агресивније шири и да сваког може погодити.

Лудвиг је казао да је већ у конакту са савезним властима, али и колегама из Доње Аустрије и Бургенланда, две источне покрајине које су од 1. априла заједно са Бечом "закључане", а које ће размотрити такође продужење мере закључавања.

У ком облику ће се отворити трговина и услужне делатности од маја, каже, за сада још није договорено, а није искључио ни могућност да ће тада поново почети да ради и угоститељство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)