ХАРИ У КАРАНТИНУ: Принц је коначно стигао кући - ево шта никако не сме да ради

Novosti online

12. 04. 2021. у 20:02

ПРИНЦ Хари стигао је из Америку у Енглеску како би присуствовао сахрани свог деде, принца Филипа.

ХАРИ У КАРАНТИНУ: Принц је коначно стигао кући - ево шта никако не сме да ради

Фото ЕПА

Ово је први пут да је Хари у Британији откако су он и супруга Меган напустили земљу и одступили са свих краљевских дужности у марту прошле године.

Меган, по савету лекара, неће присуствовати сахрани, јер је у другом стању и не би требало да путује. Она је, према наводима Бакингемске палате, остала у њиховом дому у Калифорнији.

Хари ће, као и сви други који долазе у земљу морати да поштује правила уведена због пандемије вируса корона, преноси Би Би Си.

Сви који улазе у земљу морају да добију негативан тест на вирус корона до три дана пред путовање, попуне упитник где ће навести место боравка, као и да буду у самоизолацији десет дана.

Након тога, у обавези су да поново ураде тест на корону, другог и осмог дана карантина.

Хари период изолације неће морати да проведе у "карантинском хотелу" јер САД тренутно нису на "црвеној корона листи" Велике Британије.

Портпатрол принца Харија рекао је да ће он одсести у Резиденцији Фрогмор у Виндзору, где је раније и живео.

Према правилима владе, путници из иностранства могу да прекину самоизолацију само у одређеним условима, а један од њих је и сахрана члана породице или пријатеља.

Пре и након сахране, кретање изван места боравка није дозвољено.

Хари ће из самоизолације моћи да изађе раније ако плати приватан тест на корону након првих пет дана у карантину и добије негативан резултат. Ипак, ако добије позитиван тест, мораће да остане у карантину још десет дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)