НАКОН 11-ДНЕВНОГ "ЗАКЉУЧАВАЊА": У Словенији се данас ублажавају антиепидемијске мере

Танјуг

12. 04. 2021. у 07:17

НАКОН 11-дневног "закључавања", у Словенији се данас ублажавају антиепидемијске мере, укида се 6-месечни ноћни полицијски час и поново се отварају школе.

НАКОН 11-ДНЕВНОГ ЗАКЉУЧАВАЊА: У Словенији се данас ублажавају антиепидемијске мере

Фото: Архива ВН

У основним школама поново ће почети настава, док ће у средњим бити уведен алтернативни модел по којем ће се групе средњошколаца које долазе у школу смењивати једном недељно са онима који су наставу слушали код куће.

На факултетима и виским школама и даље ће важити нешто строжији режим одржавања наставе са мањим групама од највише 10 студената, којима ће бити дозвољено да долазе на факултете због вежби или на испите, преноси СТА.

Поново ће бити отворени радње и институције културе, ски центрима ће такође бити дозвољен рад, а укида се и забрана спортских активности у које није укључено више од 10 људи.

Барови и ресторана моћиће да достављају храну и пиће, а у затвореном простору биће дозвољено присуство само за "бизнис ту бизнис" (Б2Б) госте.

Ношење заштитних маски у затвореном простору је и даље обавезно, али се укида ношење маски на отвореном простору, мера која је уз полицијски час биле веома непопуларна у Словенији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)